tiistai 22. kesäkuuta 2010

OpSec paljastaa: Juhannustaiat huijausta!

Keskikesän juhla eli Juhannus on jo vuosisatoja hämärtänyt meidän suomalaisten harkintakyvyn hetkellisesti. Kansamme keskuudessa elää edelleen vankka usko juhannustaikoihin, joiden todellisen taustan OpSec on päättänyt paljastaa.

Juhannustaikojen keskeisin teema on tulevaisuus ja ennustaminen. Todellisuudessa näiden taikojen taustalla on samat vaikuttimet kuin muissakin huijauksissa ja uskomuksissa eli taloudellinen hyöty, pila ja väärinymmärrys. Tässä muutama esimerkki, niin tajuatte mistä on kyse.

1. Kun juhannusyönä alastomana juoksee pihansa ympäri kolmesti , näkee unessa tulevan puolisonsa.

Tämän uskomuksen taustalla on tapahtuma 1800-luvun alkupuolelta Nurmosta. Talossa oli vieraana serkkupoika Kuopiosta, jonka onnistui savolaisella kieroudella ja vedonlyönnillä houkutella talon naimaikäinen poika koikkelehtimaan pihallaan ilman rihmankiertämää. Naapurit kuulivat savolaisen kannustushuudot väärin ja kuvittelivat Nurmolaispojan yrittävän ennustaa tulevaa puolisoaan.

2. Jos juhannuksena syö 9 silliä, näkee unessa tulevan vuoden sadon.

Tämä juhannustaika on tuottanut eniten taloudellista hyötyä keksijälleen. Sillin syönnin juhannustaiaksi muutti Nauvolainen konkurssin partaalla ollut kalakauppias vuonna 1934. Hänellä oli varastot täynnä huonoa silliä eikä kauppa käynyt. Lopulta kauppias pisti huhun liikkeelle keskikesän maagisuudesta ja voitte kuvitella että sillit vietiin käsistä. Kerrotaan että vieläkin kauppiaan haamu palaa juhannuksena myymään silliä Nauvon vanhaan kalasatamaan.

3. Juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka pääsee pian naimisiin.

Tässä taiassa on kyse pelkästä itsekkyydestä. Saarijärveläisessä talossa poltettiin kokkoa yhdessä vieraiden kanssa. Kokko oli lähes loppuun palanut ja sen ääressä paisteltiin makkaraa. Talon isäntä tuli paikalle ja huomasi että vapaita paikkoja oli jäljellä vain sillä suunnalla minne savu painui. Lopulta hän murahti "keneen savu osuu, pääsöö pian vihille". Hetken kuluttua savun seassa istui 5 nuorta neitoa ja isäntä pääsi haluamalleen paikalle.

Olkoon nämä esimerkit varoituksena kaikille juhannustaikoja suunnitteleville. OpSec toivottaa kaikille iloista ja rentouttavaa keskikesän juhlaa!
ps. Joulun tienoilla kerromme lisää hätkähdyttäviä paljastuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti