maanantai 14. kesäkuuta 2010

Toimiston muisti

Uuden Seelannin televisio varoittaa, että toimistolla tylsänä päivänä kopiokoneella pilan päiten kopioitu takapuolesi voi tulla sinua vielä vastaan…

Samalla tavoin voi tietenkin tulla kaikki muukin aineisto, mitä samaisella kopiokoneella on kopioitu. Hallituksen pöytäkirjat, tuotekehityksen piirustukset, myynnin tarjouslaskennat ja kaikki muukin, mikä koneen läpi menee. Muisteja ei ole enää vain tietokoneissa, eikä tallennusväline ole aina mappi, nauha tai levyke. Muistia ja tallennuspaikkoja alkaa olla keskiverto toimistossa jo niin paljon, että voidaan jo hyvin puhua ”toimiston muistista”.

Dataa on puhelimissa, kameroissa, kopioikoneissa, tulostimilla, mp3-soittimissa, sanelukoneissa, laskimissa ja monissa muissa normaaleissa toimistotyökaluissa. Suurin osa ainakin joskus käy myös verkossa. Niiden muistikortteja vaihdellaan uusiin, siirretään laitteista toisiin, jätetään lojumaan laatikoihin, eikä sellainen kynnenpään kokoinen musta muovinpalanen ole päällepäin sen ihmeellisempi, oli sen sisällä yrityksen kannalta elintärkeää tietoa tai toimistotyöntekijän humppasuosikit. Myös pääsynhallinta – eli erilaisten käyttöoikeuksien jakaminen eri henkilöille – on usein näin sekavassa ympäristössä vähintään epäluotettavaa. Ja miksi varastaa tietokone, jos voit hakea haalarit päällä yrityksestä kuin yrityksestä tulostimen ”huoltoon”?

Miten monessa yrityksessä mietitään toiminnan yhteydessä, mitä kaikkea toimistosi muistaa? Ja mitä se saisi muistaa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti