perjantai 1. lokakuuta 2010

IT-katkot vaikuttavat liikevaihtoon

IT-katkot maksavat menetettynä liikevaihtona suomalaiselle yli 50 henkeä työllistävälle yritykselle keskimäärin 200 000 € vuodessa. Menetysten estämiseksi on keinoja, mitkä voidaan lukea tavanomaisten riskienhallinnan toimenpiteisiin.
Yritysten riippuvuus tietojärjestelmiä on nykyisin sitä tasoa ettei toimintaa useinkaan voida jatkaa edes puolittain ilman niitä. Tämän vahvistaa myös IT-yhtiö CA Technologiesin teettämän raportti, minkä mukaan suomalaiset yritykset menettävät IT-katkojen takia vuosittain noin 440 miljoonaa euroa liikevaihtoaan. Tietojen varmistaminen on yrityksissä on kuitenkin sellaisella tasolla ettei tietojen katoaminen ole enää suurin haittatekijä vaan ensisijaiset syyt liikevaihdon menetykseen ovatkin katkojen pituudessa sekä katkojen yleisyydessä. IT-osastot ovat vuosien ajan kehittäneet varmistusjärjestelmiä sillä teratavujen mittoihin paisuneet datamäärät ovat vaatineet järjestelmien kapasiteetin ja tallennusnopeuden kasvattamista. Kehitystyön keskittyminen kaikkien tietojen varmistamiseen ilman suurempaa pohtimista liiketoiminnan jatkuvuudesta on jättänyt aukon jatkuvuuden hallintaan.

IT-katkojen ehkäiseminen ja toipumiseen kuluvan ajan vähentäminen kannattaa aloittaa riskien tunnistamisesta ja analysoinnista. Liiketoimintakriittisten järjestelmien ja niihin kohdistuvien uhkien kartoittaminen auttaa kohdistamaan toimenpiteet tehokkaasti.  Suunnittelemalla toimintatavat ja komponentit oikealla tavalla, voidaan jo pienillä investoinneilla parantaa järjestelmien häiriöttömyyttä ja yrityksen toiminnan jatkuvuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti