torstai 12. huhtikuuta 2012

Teilnahmebescheinigung...

Sain otsikon mukaisen todistuksen ollessani helmi - maaliskuun vaihteessa Saksassa paikallisen poliisiviranomaisen järjestämässä forensiikkakoulutuksessa. Olin paikalla ainoana Pohjoismaista ja ainoana yksityisen turvallisuusalan edustajana.

Koulutus oli erittäin antoisaa ja sitä tulee varmasti hyödynnettyä omassa työssään. Koko viikon kestäneessä koulutuksessa käytiin läpi erilaisia tapoja ja keinoja löytää rikosepäilyyn liittyvää todistusaineistoa tietokoneelta. Opittuja taitoja testattiin päivittäin esimerkki todistusaineistoilla ja tehtävillä. Kurssilla käytiin läpi muun muassa salattujen tiedostojen avaaminen, salasanojen murtaminen, poistettujen internet keskustelujen etsiminen koneen kiintolevyltä, koneesta poistettujen ohjelmistojen tarkistusta  ja tehokkaiden hakumenetelmien käyttöä.

Kouluttajat olivat pitkän linjan forensiikkatutkijoita, joilta löytyi kokemusta tutkimustyöstä 90-luvulta alkaen. Heikko saksankielen taitoni ei vaikuttanut matkan onnistumiseen, koska koulutus käytiin kansainvälisesti englanniksi. Paikalliset huolehtivat myös hyvin vierailijoistaan ja että käytännön järjestelyt olivat kunnossa. Matka oli siis koulutuksen ja kontaktien hankinnan osalta erittäin onnistunut. Ja ennen kaikkea saimme tuliaisina paljon ajantasaista tietoa IT-tutkinnan alueelta.

-Jukka Törmä @ Opsec.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti