perjantai 14. syyskuuta 2012

Field note #1 - case Kerberos


Turvamiehet poimivat minut kyytiin 22:21 Lappeenrannan rautatieasemalta. Tiimissä on henkilön suojaukseen erikoistuneita miehiä, joilla on huolestunut asiakas. Ristiriitaisessa työsuhteen päättämisessä on esiintynyt uhkailua, päällekarkaus ja painostusta omasta mielestään väärin kohdelluksi tulleen entisen työntekijän toimesta. Asiakas on hyvässä valvonnassa ja tässä vaiheessa jo itse epäilty uhkaajakin. Keinovalikoimaa mietitään ja asioiden pelätään kärjistyvän ikävä kyllä vakavampaan yhteenottoon.

Tiimi on hyvin valmennettu. Koulutus käsittää asioita henkilön suojauksesta aina henkeä pelastavaan ensiapuun asti - siltä varalta, että jotain menisi pieleen. Vielä iltapalalla 22:50 mietitään vaihtoehtoja ja parhaita taktiikoita. Kyseessä on kahden ihmisen välille henkilöitynyt ongelma, mutta sivullisetkin on huomioitava. Turvallisuus on pääasia. 

Huomenna koulutus jatkuu näkökulmasta, josta tänä päivänä on myös huolehdittava. Tietoturvauhat, kyberuhat, miksikä niitä halutaankaan kutsua, ovat reitti monen ihmisen kotiovelle. Jopa ihan kirjaimellisesti. Uskon, että tämän porukan kanssa saan kuitenkin ainakin ensi yön vielä nukkua rauhassa...

Koulutuksen järjestäjä Kerberos Turvallisuuspalvelut.


Tarpeellinen lisä sinunkin tiimiisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti