keskiviikko 1. toukokuuta 2013

II Yritysturvallisuusseminaari - Yritysten rikostorjunta


Opsec on jälleen mukana Vaasan ammattiopiston järjestämässä, nyt toisessa yritysturvallisuusseminaarissa. Viimeksi teemana oli tietoturvallisuus. Tällä kertaa keskitymme yritysten rikostorjuntaan. Seminaarissa kuullaan mm. mielenkiintoinen puheenvuoro järjestäytyneestä rikollisuudesta Keskusrikospoliisin näkökulmasta. 

Tervetuloa mukaan! Kutsu ja ohjelma alla:


Aika                   Perjantai 17.5.2013 klo 12.00–15.00
Paikka                Vaasan ammattiopisto, Palvelut, Ruutikellarintie 2, Iso auditorio, 65 100 Vaasa

Vaasan ammattiopisto järjestää seminaarin turvallisuusalan opiskelijoille sekä organisaation päättäjille, omistajille ja esimiehille, jotka joutuvat tekemään turvallisuuteen liittyvää koordinointia ja johtamista omassa työssään tai sen ohella.

Yritysrikollisuus -sana tuo mieleen raflaavat rikosleffat, rahanpesun, jengit ja hakkerit. Todellisuudessa Suomessa yritykset ja rikollisuus liittyvät toisiinsa myös ihan jokapäiväisessä työntekijöiden ja työnantajien sopimusten, olettamusten, vastuiden ja velvoitteiden viidakossa. Fiksummat sopivat asioista etukäteen, muut maksavat seurauksista joko menetettynä tulona tai oikeudenkäyntikuluina.
  
Kaikkeen ei toki voi - eikä aina kannatakaan - varautua, mutta pahimmat riskit on syytä sulkea pois. Varautuminen yrityksen sisällä auttaa myös niihin ulkoa kohdistuviin riskeihin, kuten varkauksiin ja tietomurtoihin. Asioiden kuntoon laittaminen parantaa myös luottamusta työpaikalla ja vaikuttaa positiivisesti työssä viihtyvyyteen. Monimutkaisestakin lainsäädännöstä huolimatta, käytännöt voivat olla helppoja.
 

Ohjelma:

12:00 – 12:05   Tilaisuuden avaus, koulutuspäällikkö Timo Häggblom

12:05 – 12:45   Tietoriskit ja tietorikostorjunta, toimitusjohtaja Jari Latvala, Opsec Oy

12:45 – 13:00   Kahvit 

13:00 – 14:00   Järjestäytynyt rikollisuus, rikostarkastaja Ari Karvonen/KRP Helsinki.

14:00 – 14:45   Turvallisuusjohtaminen ja riskienhallinta – kokonaisuuden hallinta, toimitusjohtaja Kjell Forsén, Verifi Oy

14:45 – 15:00   Vapaa keskustelu, tilaisuuden päättäminen

Tervetuloa seminaariin,

Johan Lindman
yksikönjohtaja


Ilmoittautumiset sähköpostitse 14.5.2013 mennessä osoitteeseen: timo.haggblom@vaasa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti