perjantai 3. helmikuuta 2017

Tietosuoja-asetuksesta vauhtia liiketoimintaan

Kerrankin byrokratian rattailla tuotetaan jotain hyvää liiketoiminnan edistämiseksi. Silti tietosuoja-asetuksen edessä venkoillaan, hikoillaan, protestoidaan ja vuodatetaan kyyneleitä. Kyseessä on kuitenkin yksi parhaita viennin edistäjiä.

Etenkin tietoturvassa ja rikosforensiikassa on joutunut tottumaan siihen, että aina kun maan rajoja ylitetään, joudutaan ylimääräisen työtaakan alle. Joka maalla on oma lainsäädäntönsä, tulkintansa, menetelmänsä ja joskus outoutensa kansalaistensa ja yritystensä suojelemiseksi ja toiminnan ohjaamiseksi. Se on aika iso ongelma myös muiden digitaalisten palveluiden kansainvälistymisessä.

Tästä eteenpäin palveluiden ja tuotteiden vienti on meille paljon helpompaa. Henkilötietoihin ja tietosuojaan liittyvien asioiden kanssa ei tarvitse teettää enää kalliita, työläitä ja epävarmoja taustaselvityksiä. Perusasiat ovat joka puolella samat. Esimerkiksi paljon Suomessa palstatilaa saaneeseen laitesali- ja pilvipalveluliiketoimintaan tämä on pelkkää boostia. Vastaisuudessa eroja EU-alueen sisällä on paljon vähemmän. Samoin palveluiden ostaminen tai ulkomaisten palveluelementtien ja tuotteiden integrointi omiin ratkaisuihin helpottuu. Myös rekisteröidyn on helpompi tehdä valintoja, oli sitten kuluttaja tai yritys, joka etsii alihankintakumppania ulkomailta.

Tämähän on juuri EU:n tarkoitus. Edistää henkilöiden, tavaroiden ja palveluiden liikkuvuutta. Jatkossa myös tiedon. Asiaan kannattaa suhtautua myös myynnin mahdollistajana ja vauhdittajana.

Lisätietoja Euroopan komission julkaisemasta infografiikasta selkeästi ja helposti:Blogi julkaistu alunperin 27.1.2017: http://jalavarvi.wordpress.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti